string(2) "33"
string(2) "33"

*Acest material este sponsorizat

Ce nu cunoaștem despre leasing și care este specificul acestei forme de finanțare pentru țara noastră

Ce nu cunoaștem despre leasing și care este specificul acestei forme de finanțare pentru țara noastră

Tendința occidentului de a cumpăra absolut orice bun achiziționat prin leasing ajunge și la noi. Astăzi poți contracta acest serviciu pentru achiziționarea unui apartament sau a oricărui electrocasnic. Ce nu cunoaștem despre leasing, care sunt avantajele lui și de ce acesta devine o normalitate în țara noastră, ne-a răspuns Dumitru Popa, director departamentul vânzări MAIB Leasing.

Esențialul, despre leasing

„Leasingul financiar este o formă de finanțare, la fel precum e creditarea clasică despre care știm, însă într-o formă mai simplă. Orice bun doriți să achiziționați spre exemplu într-un magazin de electrocasnice sau tehnică de lucru, puteți apela la leasing. Fie că e vorba despre mașini, camioane, utilaje casnice sau agricole, prin intermediul finanțării oferite de compania de leasing, costul acestora este rambursat apoi în rate lunare. Momentul cel mai important de menționat este că, pe perioada contractului de leasing, bunul achiziționat este utilizat de client, deşi rămâne în proprietatea companiei de leasing până la achitarea integrală a lui. Compania de leasing oferă clientului dreptul de folosință a bunului, după achitarea căruia îi transmite dreptul de proprietate”, explică Dumitru Popa.

Preferat în achiziționarea autoturismelor și tehnicii agricole

„În majoritatea cazurilor, moldovenii contactează un leasing ca persoane fizice și îl utilizează pentru achiziția autoturismelor. În schimb agenții economici, companiile în general, solicită finanțarea în leasing pentru un spectru mult mai larg de mijloace de transport, utilaje de muncă, echipamente tehnice sofisticate, tehnică agricolă etc. În cazul persoanelor juridice, leasingul este folosit în special pentru optimizarea și eficientizarea procesului de producere și livrare a produselor și serviciilor. În acest fel contribuim la dezvoltarea întreprinderilor mici, mijlocii pentru a se dezvolta și a fi în pas cu tendințele pieții”, ne-a mai spus specialistul MAIB Leasing

Tendințele la nivel mondial

„Principala diferență la nivel mondial, în comparație cu piața locală este utilizarea pe scara largă a leasingului operațional, care e mai puțin preferat în prezent la noi. Tot mai mulți utilizatori de autovehicule optează pentru variantele de tip hibrid și electrice, ceea ce va marca o creștere a volumului de clienți pe acest segment. 

Ne dorim să creștem în Republica Moldova ponderea de echipamente pentru domeniul industrial și cel agricol, luate în leasing, segmente care ne-au arătat că au mult potențial. Pentru a fi cât mai aproape de nevoile clienților și tendințele pieții, suntem și noi în pas cu tehnologiile. Cu ajutorul aplicațiilor mobile, a platformelor online și a gadgeturilor, serviciile de leasing vor fi și mai accesibile, iar experiența clienților în utilizarea produselor noastre mult mai plăcută”, estimează Dumitru Popa.

De ce să apelăm la un leasing?

 • Rapiditate și accesibilitate

Încheierea unui contract de leasing presupune de cele mai multe ori o procedură rapidă și accesibilă și solicitarea unei documentații simplificate, ceea ce duce la pre aprobarea rapidă a solicitării. Rapiditatea procedurilor îți conferă, astfel, accesul imediat la folosința bunului.

În plus nu ai necesitate de alte bunuri în calitate de garanții suplimentare pentru a primi finanțarea solicitată.

 • Administrarea resurselor

Serviciile de leasing îți oferă posibilitatea de a alege valoarea avansului, durata perioadei contractuale si periodicitatea ratelor, în funcție de nevoile si posibilitățile tale. Astfel, îți poți crea un plan personalizat prin care sa eliberezi și să utilizezi resursele financiare proprii într-un mod flexibil, dar și să le redirecționezi către dezvoltarea altor investiții sau proiecte personale.

 • Gestionare

La preluarea autoturismului clientul primește întregul set de chei și certificat de tip mandat pe numele acestuia.

 • Asigurări

În rata fixă lunară, clientul beneficiază pe lângă finanțare şi de serviciul de asigurare CASCO și opțional, de asigurare RCA, Carte Verde. Toate aceste servicii de asigurare sunt gestionate de compania de leasing care, de asemenea, administrează evenimentele produse, accidente sau daune ale autovehiculului. Astfel, clientul este scutit de activitatea de administrare a polițelor de asigurare și beneficiază de suport constant din partea companiei de leasing pe tot parcursul procesului de avizare și constatare a daunelor.

O piață matură

MAIB Leasing nu doar a stat la bază creării și dezvoltării pieței de leasing, ci a și demonstrat constant eficiența și transparența în relațiile cu clienții și partenerii. Suntem focusați pe construcția unui business responsabil și promovarea unor produse de leasing financiar competitive și avantajoase. Piața de leasing în țara noastră este deja una matură, atât din perspectiva clienților, cât și cea a companiilor din domeniu.

Clienții MAIB Leasing sunt din ce în ce mai selectivi, cu cerințe mult mai specifice și văd leasingul ca o oportunitate ușor accesibilă pentru uz personal, sau creșterea afacerii. Le garantăm rapiditatea procesării cererilor și condiții de finanțare atractive. Acestea sunt principalele detalii la care un client trebuie să atragă atenția când e vorba de contactarea unui leasing. MAIB Leasing asigură transparența costurilor de finanțare, personalul bine pregătit, o serie de promoții şi oferte speciale puse la dispoziție și recenzii pozitive”, mai spune Dumitru Popa, director departamentul vânzări, MAIB Leasing.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Premieră pentru lumea medicală: Chirurgi americani au transplantat cu succes un rinichi de porc la un pacient uman (VIDEO)

Premieră pentru lumea medicală: Chirurgi americani au transplantat cu succes un rinichi de porc la un pacient uman (VIDEO)

Alexei Navalnîi a primit Premiul Saharov pentru libertatea de gândire

Alexei Navalnîi a primit Premiul Saharov pentru libertatea de gândire

Copii între șase și 16 ani sunt invitați să participe la concursul de creație ,,Săptămâna eficienței energetice în școala mea”

Copii între șase și 16 ani sunt invitați să participe la concursul de creație ,,Săptămâna eficienței energetice în școala mea”

Advertoriale
Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

OTP Bank continuă să investească în modernizarea rețelei sale de sucursale (FOTO)

OTP Bank continuă să investească în modernizarea rețelei sale de sucursale (FOTO)

Cegeka preia DAS Solutions în Moldova

Cegeka preia DAS Solutions în Moldova

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  Cu milioanele în aer. Fotbaliștii de la Sheriff nu își pot primi banii câștigați după meciurile din Liga Campionilor
 • 2
  Președinta Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul
 • 3
  S-a întors cu mâna goală? După o vizită de două zile în Polonia, Spînu anunță despre discuții, nu și soluții pentru criza energetică
 • 4
  Moldovagaz a aprobat prelungirea contractului în vigoare cu Gazprom pentru încă o lună
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.

string(2) "33"
string(2) "33"