„Locuințele sociale se oferă reprezentanților categoriilor eligibile, cum ar fi : persoanele cu dizabilităţi severe, familiile cu cel puţin 3 minori, familiile cu un singur părinte care cresc cel puţin 2 minori, familiile în care cel puțin unul din membrii familiei este angajat al unei instituții bugetare sau activează în sfera serviciilor publice”.

Președintele Comitetului de Supraveghere, ministrul Georgeta Mincu consideră că acest proiect este unul foarte important și necesar pentru multe familii cu venituri mici și un ajutor pentru administrația publică locală, participantă în proiect, care rezolvă problema locuințelor sociale din regiune.

Peste 480 de locuințe sociale au fost construite, în ultimii cinci ani, în Republica Moldova, în cadrul proiectului, iar până la finele anului curent, alte 193 de apartamente sociale vor fi finalizate. În prezent sunt aproximativ 1700 de beneficiari din familii cu mulți copii, persoane cu nevoi speciale, dar și angajați din sectorul bugetar, care nu dispun de surse suficiente pentru achiziționarea unei locuințe.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!