Deputata s-a adresat președinților fracțiunilor parlamentare din blocul ACUM – Alexandru Slusari și Igor Grosu, cerându-le să facă ordine pe interior.

„Vă rog să încetați comportamentul neprofesionist de care dau dovadă deputatul Carp și deputatul Ceban (n.r. – socialistul Ion Ceban). De asemeena, să opriți umilința și obrăznicia de care domnul Carp dă dovadă în raport cu mine, ca femeie, folosind cuvinte jignitoare, insultându-mă și înjosind demnitatea mea, precum și hărțuindu-mă ca reprezentant al națiunii evreiești. Nu cred că partenerii voștri europeni vă vor permite să vă comportați în acest fel și în continuare și să faceți de rușine valorile europene promovate de ei în țara noastră”, a menționat Marina Tauber.

Cât despre acuzațiile lui Carp, că ar fi furat „cinci milioane”: „Ați inventat acest lucru pentru strălucirea frazei. Solicit dovezi”, a atenționat parlamentara.

Aceasta a subliniat că își rezervă dreptul de a se adresa în instanța de judecată pentru lezarea demnității. Decizia urmează a fi luată în urma discuțiilor din fracțiune.

Vineri, 26 iulie, spiritele s-au încins spre finalul ședinței Parlamentului. Deputatul ACUM Lilian Carp a ajuns să o numească pe deputata Partidului Șor Marina Tauber „hoață”, cerându-i să întoarcă banii furați. Asta după ce Carp a atins subiectul legat de dosarul lui Ilan Șor în sala plenului, iar Tauber s-a revoltat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!