Știrea inițială: Peste 350 de persoane au fost reținute în fața Primăriei de la Moscova, potrivit platformei ovdinfo.org. Ministerul rus de Interne a anunțat, până la această oră, cifra de 295 de reținuți. Portalul Meduza scrie că poliția a aplicat forța cu bastoanele.


În fața Primăriei de la Moscova, mai mulți candidați independenți la alegerile locale din septembrie urmau să protesteze pentru a cere înregistrarea lor în cursa electorală. Mulți dintre ei au fost arestați înainte de începutul acțiunii.

Candidații independenți la Parlamentul local al Moscovei și susținătorii lor organizează diverse acțiuni stradale încă din data de 14 iulie. Urmare a acestor demonstrații, Comitetul de anchetă al Rusiei, organ subordonat direct preşedintelui Putin, a deschis un cauză penală privind obstrucționarea activității Comisiei Electorale. Sub acest pretext, începând cu data de 25 iulie au loc percheziții în masă la sediile de campanie ale politicienilor din opoziție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!