Astfel într-o scrisoare din 25 iulie 2019, Ministerul Finanțelor informează toate autorităţile publice „despre amânarea punerii în aplicare a prevederii ce oferă dreptul personalului din unitățile bugetare de a beneficia de premii unice cu prilejul sărbătorilor profesionale și al zilelor de sărbătoare nelucrătoare”. 


Potrivit Ministerului Finanţelor, „măsura este una temporară şi a fost introdusă în contextul necesităţii stringente de acoperire financiară a prevederilor Legii nr.270/2018 (Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar n.r.), cruciale în primul an de implementare a noului sistem de salarizare în sectorul bugetar”.

Mold-street.com scrie că fosta guvernare a decis că, deși legea priving sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar va intra în vigoare la 1 decembrie 2018, sporurile unice vor intra în vigoare pe 1 iulie 2019. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!