„Dincolo de toate condițiile care sunt acolo, este prevăzut certificatul medical. Când, unde și cum să obțină candidații certificatul medical astăzi? Alaltăieri a fost anunțat concursul, ieri a fost duminică, astăzi expiră concursul. De unde să-și ia respectivii certificat medical într-o zi? Să-l cumpere? Altă posibilitate n-ai. Știți foarte bine cu toții că într-o zi certificatul medical poate fi doar cumpărat”, a declarat Chirtoacă.

Liberalul este de părere că metodele pe care le adoptă guvernanții sunt îndoielnice:

„Chestiunea asta cu anunțarea sâmbătă dimineața a concursului care expiră luni, este o aberație. Asta e o bătaie de joc. Vor să pară nice, frumoși și de treabă, dar nu prin asemenea metode fățarnice”.

În context, Dorin Chirtoacă a subliniat că selectarea unui procuror general interimar este încă o încercare de a pune justiția la dispoziția socialiștilor.

„612 procurori au semnat în această vară pentru Filip și Plahotniuc, în plină lovitură de stat. Dintre ei, noi urmează să alegem acum un procuror general. Voi îi oferiți justiția pe tavă lui Dodon”, a conchis liderul PL.

Doar trei zile, dintre care două de odihnă. Atât timp au la dispoziție doritorii de a ocupa funcția de procuror general interimar pentru a depune dosarele. Sâmbătă, 27 iulie, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a anunțat concursul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!