„Ce am văzut în ultimele săpt, după ce țara a început să se elibereze de regim oligarhic, e că aici, la Consiliul Audiovizualului, nu s-a văzut eliberarea de acest regim. Nu s-a vorbit despre instituții media care au încălcat Codul Audivozualului, care au fost finanțate incorect, care distribuie fake news-uri și fac manipulare. Toate aceste lucruri se întâmplă în continuare. Aceste lucrări se regăsesc în rapoartele de specialitate. Cu anume excepții, membrii Consiliului n-au reușit să-și îndeplinească obligațiunile de serviciu. Membrii acestuia au eșuat în timp și continuă să implementeze aceleași potlici, să aibă aceleași atitudini față de unele instituții media”, s-a adresat șefa Executivului membrilor CA.

„Sunt aici să vă cer demisia în corpore, să deblocați situația, pentru ca să se aleagă o nouă componență a Consiliului. Dumneavoastră cunoașteți cât de important e ca cetățeanul, când ia o decizia, aceasta să fie una informată. La câtă propagandă s-a făcut în spațiul public, în ultimii ani, oamenii cu greu au putut fi informat normal. Haideți să fim corecți față de cetățeni, să nu mai rămâneți dumneavoastră o insulă de opoziție față de acest proces de democratizare. Nu cred că are rost și că vă faceți plăcere să fiți ultimii care se opun procesului de curățare”, a mai spus Maia Sandu.

Prim-ministra a plecat fără a auzi o replică din partea președintelui Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol. „Vreau să văd acțiuni”, a menționat lidera PAS.


Amintim că, la 3 iulie curent, membrii Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media din Parlament au cerut demisia in corpore a membrilor CA. S-a întâmplat după ce deputații au dat aviz negativ și au respins raportul de activitate pentru anul 2018 al CA.

Citește și: Consiliul Audiovizualului „condamnă vehement atacurile” lui Andrei Năstase la adresa Publika TV. Reacția liderului PPDA (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!