„Este un proiect destul de necesar municipalității, dar are niște costuri enorme pentru situația dată. Din informațiile pe care le cunoaștem noi este nevoie de un buget de peste 350 de milioane de lei, pentru a fi reabilitată strada Albișoara inclusiv cu conexiunea la Mesager, până la intersecția cu bariera Sculeni”, a declarat Adrian Boldurescu pentru AGORA.

               

Boldurescu a dat asigurări că va propune ca proiectul să fie inclus în bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2020.

„Am avut o discuție cu domnul primar (n.r- Adrian Talmaci) și vom veni cu propunerea ca în bugetul pentru anul 2020 să fie inclus  în program. Vom vedea ce vor decide consilierii municipali. Noi cu siguranță vom veni cu propunerea”, a conchis șeful Direcției generale transport și căi de comunicații.

AGORA amintește că în luna mai 2018 a fost stopat proiectul privind prelungirea străzii Albișoara. Mai exact, consilierii au modificat proiectul inițial și au exclus o porțiune de drum ce urma a fi construită. Potrivit experților, atunci CMC a anulat, astfel, scopul extinderii străzii Albișoara până la Calea Ieșilor, prin reconstrucția străzii Mesager, și anume cel de a fluidiza traficul rutier pe strada Mihai Viteazul și la sensul giratoriu de la strada Ion Creangă.

Citeșe mai mult: Extinderea străzii Albișoara, stopată. CMC a dispus renunțarea la o porțiune de drum

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!