Sandu a fost întrebată ce părere are despre desemnarea lui Flocea și criticile pe care le-a trezit alegerea sa.

„Sunt de acord că sunt întrebări, la mine tot ele apar, nici mie nu-mi place că așa a ieșit. Nu știu dacă Parlamentul îl va vota, dar ar fi fost mult mai bine ca consilierii președinților sau premierilor să nu participe la așa concursuri. Nu pot spune nimic de Flocea, am lucrat cu el când eram ministru, dar asta e cu totul altceva. Nu pot spune dacă e corect sau nu, trebuie să o spună cei care au jurizat. Dar dacă mai multă lume ar fi participat la concursuri, am fi avut de ales din oameni care nu sunt atât de apropiați politicului”, a spus Maia Sandu.

Una dintre primele reacții critice a venit de la fostul candidat la parlamentare din partea blocului ACUM, liderul partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu. El a declarat că alegerea lui Flocea e o „capitulare ACUM în fața lui Dodon”.

La audierile de astăzi ale comisiei juridice, Ruslan Flocea a spus că una dintre cele mai importante sarcini pe care le va avea, dacă va deveni șef la CNA, va fi să se clarifice cu subiectul furtului miliardului. Ruslan Flocea, care este secretarul general al Aparatului Președintelui RM, a mai spus CNA ar trebui să gestioneze, din nou, actele de corupție mare. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!