Știrea inițială:

Demisia lui Vlad Plahotniuc nu a fost acceptată de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. Asta a declarat pentru AGORA vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari care a refuzat să spună însă motivele care au stat la baza acestei decizii.

„Sper că o să aflați”, le-a spus deputatul jurnaliștilor, rugându-i să „aștepte”.

În dimineața zilei de marți, 30 iulie, Vlad Plahotniuc a anunțat că și-a depus mandatul de deputat. Și-a argumentat decizia prin faptul că toate instituțiile statului au fost politizate, iar influența Rusiei a sporit.

Așa cum ex-președintele PDM se află în străinătate, cel care a adus la Parlament cererea de demisie a fost deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Asta a declarat pentru AGORA președintele Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco.

Amintim că, pe 24 iunie, Vlad Plahotniuc anunțase că și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Democrat. Sergiu Sîrbu ne-a spus atunci că Plahotniuc a renunțat și la statutul de membru de partid.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!