„În anul 2017, pe 12 mai, Dodon face următoarea declarație: „Dorin Chirtoacă urmează să ajungă la pușcărie”. Pe 25 mai 2017, cel care mă arestează este Dumitru Robu. Acum înțeleg că Dumitru Robu trebuie să-și primească răsplata pentru faptul că a executat comanda politică a lui Plahotniuc și Dodon, vociferată de Dodon?”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Liberalul a criticat candidatura selectată de Parlament, susținând că Robu nu ar fi competent pentru a ocupa funcția de procuror general interimar.

„Dacă ăsta e cel mai bun procuror al RM, înseamnă că această instituție trebuie desființată. Este sub orice critică nivelul acestui om. O să râdă toți procurorii profesioniști de voi. Veșnica pomenire, în vecii vecilor, amin. Trebuie de dat cu tămâie și de constatat decesul revenirii la democrație, revenirii la statul de drept. Avem reinstaurată dictatura, avem reinstaurat regimul”, a mai spus președintele PL.

Amintim că Dumitru Robu, candidatura Parlamentului pentru funcția de procuror interimar, gestionează dosarul „parcărilor cu plată”, în care este învinuit Dorin Chirtoacă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!