Mandatele de deputat le revin candidaților supleanți Ruxanda Glavan de pe lista Partidului Democrat din Moldova și Serghei Cataranciuc de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma Da și Pas”.

Hotărârea Comisiei va fi transmisă Curții Constituționale pentru validarea mandatelor de deputat.

În contextul în care Otilia Drăguțanu și-a depus mandatul de parlamentar, pe 19 iulie, fotoliul din Legislativ va fi ocupat de Ruxanda Glavan. Glavan a fost ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în trei Guverne. Primul mandat l-a exercitat în Executivul condus de Valeriu Streleț. Ulterior, democrata a obținut mandat de ministru în Guvernul Gaburici și Filip. 

În locul Lilianei Nicolăescu-Onifrei, care a intrat în Parlament pe listă de partid și a cedat mandatul pentru a îndeplini funcția de ministră a educației, va veni Sergiu Cataranciuc. Acesta a fost candidatul blocului ACUM pe circumscripția nr. 13 - Șoldănești și Rezina. 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!