„Este o problemă la vopsea. Am cerut și eu explicații de la responsabilii regiei Exdrupo, de ce în continuare nu se aplică marcajul rutier”, a afirmat Boldurescu.

Vopseaua a ajuns la expertiză, nu pe asfalt

După ce în luna mai curent Primăria a achiziționat aproximativ 70 de tone de vopsea, care urma să fie folosită pentru executarea marcajelor rutiere, aceasta a ajuns la expertiză, ci nu pe asfalt. 

„Exdrupo a solicitat și a dat vopseaua la expertiză unei companii. Săptămâna asta urmează să vină rezultatele și după asta vom lua o decizie ce o sa facem în continuare”, a declarat șeful Direcției generale transport și căi de comunicații.

„Nu sunt gata să vă spun cu certitudine în metri pătrați, dar cert este că patruzeci și ceva de procente au fost executate. Aceasta dacă e să vorbim per ansamblu. Dacă vorbim despre treceri pietonale, avem sub douăzeci de procente”, ne-a spus Boldurescu. 

Oamenii au propria explicație

„Vopseaua este de calitate proastă. „Au plătit cât costă vopseaua scumpă, dar e proastă. Cei care au vopsit au mai furat o parte din vopsea, cred”, spune un chișinăuian.  

 „Clar că este bine să fie marcate toate suprafețele rulante, dar cu parere de rau sunt marcate parțial, numai unde sunt drumurile noi  se marchează”, a declarat un șofer.

„Da, numaidecât că mă deranjeză pentru că oamenii trec prin locuri nepermise. Mai bine să lucreze și să interprindă lucrările la timp”, a mai spus un bărbat.

 O nouă promisiune

Dacă în luna mai Primăria a promis că lucrările de marcare vor fi efecutate în termen de două luni, acum Adrian Boldurescu dă asigurări că până la 1 septembrie marcajele rutiere vor fi aplicate în proporție de o sută de procente. 

„O să excludem vopseaua roșie în cazul în care o să avem probleme și va fi marcat doar cu vopsea albă, dar trecerile pietonale  la sigur vor fi marcate până la 1 septembrie”, a spus Boldurescu. 

AGORA amintește că în luna mai curent autoritățile locale au dispus ca în termen de două luni să fie aplicate marcajele rutiere pe teritoriul municipiului Chișinău în trei nuanțe: alb, galben și roșu. Volumul lucrărilor atinge 43 de mii de metri pătrați și presupune cheltuieli de 4,2 milioane de lei. 

Citește și: Codreanu: Nu aplicați vopsea de unghii pe asfalt! Veți răspunde cu funcțiile

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!