„La început de septembrie, la Moscova va merge ministrul de Externe. Vizita mea va avea loc, cel mai probabil, după asta. Planificăm să discutăm întregul spectru al agendei bilaterale, inclusiv subiectele ce țin de comerț, șederea moldovenilor în Rusia, problema transnistreană, aflarea armatei ruse în regiune, lupta contra spălării banilor și să colaborăm în căutarea banilor furați pe timpul precedentei guvernări”, a spus Sandu.

Premierul a fost întrebată de ce relațiile moldo-ruse s-au răcit pe timpul guvernării democrate.

„Guvernul era condus nu de Filip, ci de Plahotniuc (...). El lucra cu partenerii externi reieșind din interesele externe, nu din insteresele statale”, a explicat Sandu.

Amintim că pe 13 iulie, șefa Cabinetului de Miniștri a pomenit că a fost invitată la Moscova de omologul său, Dmitri Medvedev. „A fost lansată o invitație. Noi nu am răspuns la această invitație, nu am planificat încă, când o să ajungem să decidem asupra acestui subiect, o să informăm”, a spus atunci Maia Sandu.

Până acum, prim-ministra a mers cu vizite oficiale la București, Bruxelles, Kiev și Berlin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!