„Șor fugea la toți, cu toți avea relații de prietenie, oferea cadouri. Mie mi-a dăruit un geamantan din piele de crocodil. Eu pe urmă m-am uitat cât costă – 20.000 de euro. Șor i-a dăruit lui Plahotniuc un Mercedes blindat, de ziua lui. Se pare că un Maybach. El dădea cadouri mărunte și multe: ceasuri, telefoane... Voia să facă pe plac oamenilor, intra sub piele și în încrederea lor”, relatează Platon.

Fostul om de afaceri, condamnat pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, spune că mai mulți oficiali ai acelor vremuri zburau, prin 2010-2014, cu avioanele lui Ilan Șor.

„N-am plătit pentru zboruri cu avioanele lui, dar nici n-am zburat des. Toți zburau cu avioanele lui. Toți! Ei, cum să-i enumăr?! Toți oamenii din fruntea statului acelei vremi zburau. Permanent! Inclusiv Plahotniuc, Filat, Leancă atunci când era premier, Voronin... Toți! Șor are talent în a construi relații cu oamenii. Da, e hoț, dar are talent”, a mai spus Platon. „În acel moment nu cerea nimic. După asta toți au înțeles că asta sunt banii de la BEM. El atunci povestea la toți ce moștenire enormă are de la tatăl său. Business-urile sale au un profit enorm. Totul era fals”, a conchis el. Citește și: Platon povestește când s-a văzut ultima dată cu Plahotniuc, cum Iaralov era „polițistul bun” și cum fostul lider PD a „a reușit să unifice imposibilul”

Amintim că pe 30 iulie, Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Interne printr-un comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!