„Cum iese că ați decis să faceți ședință cu un subiect pe ordinea de zi, fără a vă consulta cu membrii CEC dacă este oportun să faceți ședință azi? Pe pagina web a fost plasat anunțul cu privire la ședință cu un subiect, azi dimineața apar altele trei. S-a schimbat conducerea CEC-ului, dar năravurile au rămas acele vechi. Asta e depolitizare?”, s-a arătat nemulțumit Sergiu Gurduza.

„Vă rugăm să păstrăm calmul și să ne concentrăm asupra subiectelor propuse spre examinare. În ce privește critica, nu aveți decât să vă pronunțați și în alt mod, pentru a aduce un plus valoare la lucrul comisiei. Tot ce vedeți în față reprezintă produs a ceea ce am discutat noi ieri, după ședință”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

„Deciziile se iau în sala de ședință. Probabil o să învățați pe urmă regulamentul de activitate”, a insistat Gurduza.

Replicile nu s-au oprit aici. Membrul CEC Maxim Lebedinschi a propus excluderea de pe ordinea de zi a unui proiect, pe motiv că varianta revizuită a acestuia a fost prezentată abia în dimineața zilei de miercuri. „Ieri am primit oficial un proiect publicat în martie. Eu sunt cel mai prost că am examinat doar eu acest proiect de lege. De ce eu nu am primit proiectul de lege actualizat?”, s-a revoltat Sergiu Gurduza.

„Ce ați făcut dvs vă privește pe dvs. Informația ajustată a fost primită astăzi. Pentru a nu atenta la dreptul dvs de a face cunoștință cu toate materialele, propun excluderea proiectului din ordinea de zi”, a spus Maxim Lebedinschi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!