„Eu am auzit că în rândul guvernării este așa o dorință - câți mai mulți deputați să-și depună mandatul, am înțeles că preferabil ăștia care au fost aleși pe circumscripție să fie. Acesta e motivul că soțul unei colege de a noastre a fost reținut azi dimineață? Am înțeles că motive mari nu sunt”, a menționat Dumitru Diacov.

„Organele de drept trebuie să-și îndeplinească funcțiile cinstit. M-a informat și doamna Bacalu și i-am spus că omul care nu este vinovat nu trebuie să pătimească. Noi nu avem niciun motiv să facem vreo presiune asupra deputaților din opoziție să-și depună mandatele. Noi trebuie să avem o poziție constructivă”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Deocamdată, nu se cunosc motivele care au stat la baza reținerii soțului Elenei Bacalu. Deputata nu a venit la ședința Parlamentului de miercuri.

Cotidianul.md scrie că este vorba de Vasile Bacalu, care ocupă funcția de șef al Biroului Vamal Sud de la Cahul și care ar fi fost reținut în urma unor percheziții care au avut loc de la primele ore ale zilei de miercuri. Potrivit sursei citate, este vorba de o anchetă legată de scheme de trafic cu țigări în Uniunea Europeană.

Amintim că Elena Bacalu a candidat în circumscripția nr. 42, care cuprinde mai multe localități din Cahul și Cantemir. Democrata l-a învins pe socialistul Vladimir Țurcan cu o diferență de 65 de voturi. Ea a adunat 8.335 de voturi, adică 35,36% din numărul total de voturi exprimate, iar socialistul – 8.270 (35,09%).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!