„Avem o problemă cu funcționarii care fac declarații pe venit. Unii declară 50 000 de la cumătrii, nunți, praznice, dar e clar că acești bani vin din mită, dar este o formă de legalizare. Este un element care demonstrează cât de corect este un funcționar. Nemaivorbind de accesorii. Chiar în sala Parlamentului sunt oameni cu genți de 2 mii de euro. Ce ați putea face în acest sens?”, a întrebat deputatul ACUM, Lilian Carp.

 În replică, Ruslan Flocea a precizat că aspectul legat de integritate ține nu doar de CNA și de ANI și de Procuratura Anticorupție:

„O să avem o discuție amplă cu colegii ca să analizăm cadrul legal existent, să vedem care sunt prevederile care fac anumite impedimente ca să putem documenta calitativ astfel de situații și o să încercăm să venim cu propuneri către Parlament ca să perfecționăm cadrul legal și să putem trage la răspunderi persoanele care se îmbogățesc neîntemeiat”.

Cât despre concluziile cu privire la furtul miliardului, Flocea a declarat că deși a făcut parte din comisia care a analizat acest subiect, nu a condus grupul de lucru și nu se poate expune asupra problemei. 

Candidatura lui Ruslan Flocea a fost aprobată  cu  72 de voturi din cei 78 de deputați prezenți la ședință.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!