Octavian Țîcu lovește din nou: „Mai ușor să ții capul spart după box, decât după lucrurile de acum” (VIDEO)

Octavian Țîcu lovește din nou: „Mai ușor să ții capul spart după box, decât după lucrurile de acum” (VIDEO)

Deputatul ACUM, Octavian Țîcu a declarat în cadrul ședinței Parlamentului că nu va susține candidatura lui Ruslan Flocea la șefia Centrului Național Anticorupție. În stilul caracteristic, alesul a făcut analogii cu lumea boxului și chiar a enumerat punctual motivele care l-au determinat să ia această decizie.

„Grecii antici ziceau că adevărul umblă mereu cu capul spart. Eu am umblat cu capul spart și la propriu și la figurat. O să mi-l asum și de această dată. Numai că e mai ușor să umbli cu capul spart după box, decât după ceea ce se întâmplă acum”, a declarat Țîcu.

Deputatul s-a arătat uimit de alegerea pe care a făcut-o PSRM-ul în privința candidaturii pentru postul de șef la CNA:

Publicitate

„Nu trebuie să prostim pe nimeni acum. Vreau să întreb PSRM de ce a fost nevoie tocmai de acest om, care știm că este apropiat de Igor Dodon? Chiar frica lui Dodon este atât de mare încât nu s-a putut organiza un concurs onest?”.

Totodată, parlamentarul a adăugat că nu va susține candidatura lui Flocea din două motive.

„Nu voi vota candidatura lui Ruslan Flocea din două motive: din motivul intelectualului care și-a asumat întotdeauna această luptă pentru un stat de drept și pentru reguli de democrație foarte clare. De această afiliere politică în cadrul justiției nu vreau să-mi asum nicio responsabilitate. Pentru domnul Flocea nu voi vota ca etnic român al acestei țări. Sunt om al loialităților. V-am studiat dosarul și mă întreb: cum este posibil un absolvent al Academiei din București să ajungă secretar al lui Igor Dodon?”, a mai spus Țîcu.

Mai mult, deputatul i-a sugerat noului șef de la CNA să-l facă să-și regrete decizia.

„Vă rog să mă faceți să regret că nu v-am votat, pornind de la modelul de neam românesc care s-a făcut remarcabil în întreaga Europa și să aveți în gând anii petrecuți la studii în România” , a conchis Octavian Țîcu.

Candidatura noului șef al Centrului Național Anticorupție a fost votată de Parlament. Înainte de a-și oferi voturile, deputații au avut o serie de întrebări către Ruslan Flocea. Printre subiectele vizate se numără declarațiile de venit ale funcționarilor publici, lărgirea spectrului persoanelor care ar trebuie să fie urmărite dar și planurile CNA-ului în sensul elucidării furtului miliardului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal