„Grecii antici ziceau că adevărul umblă mereu cu capul spart. Eu am umblat cu capul spart și la propriu și la figurat. O să mi-l asum și de această dată. Numai că e mai ușor să umbli cu capul spart după box, decât după ceea ce se întâmplă acum”, a declarat Țîcu.

Deputatul s-a arătat uimit de alegerea pe care a făcut-o PSRM-ul în privința candidaturii pentru postul de șef la CNA:

„Nu trebuie să prostim pe nimeni acum. Vreau să întreb PSRM de ce a fost nevoie tocmai de acest om, care știm că este apropiat de Igor Dodon? Chiar frica lui Dodon este atât de mare încât nu s-a putut organiza un concurs onest?”.

Totodată, parlamentarul a adăugat că nu va susține candidatura lui Flocea din două motive.

„Nu voi vota candidatura lui Ruslan Flocea din două motive: din motivul intelectualului care și-a asumat întotdeauna această luptă pentru un stat de drept și pentru reguli de democrație foarte clare. De această afiliere politică în cadrul justiției nu vreau să-mi asum nicio responsabilitate. Pentru domnul Flocea nu voi vota ca etnic român al acestei țări. Sunt om al loialităților. V-am studiat dosarul și mă întreb: cum este posibil un absolvent al Academiei din București să ajungă secretar al lui Igor Dodon?”, a mai spus Țîcu.

Mai mult, deputatul i-a sugerat noului șef de la CNA să-l facă să-și regrete decizia.

„Vă rog să mă faceți să regret că nu v-am votat, pornind de la modelul de neam românesc care s-a făcut remarcabil în întreaga Europa și să aveți în gând anii petrecuți la studii în România” , a conchis Octavian Țîcu.

Candidatura noului șef al Centrului Național Anticorupție a fost votată de Parlament. Înainte de a-și oferi voturile, deputații au avut o serie de întrebări către Ruslan Flocea. Printre subiectele vizate se numără declarațiile de venit ale funcționarilor publici, lărgirea spectrului persoanelor care ar trebuie să fie urmărite dar și planurile CNA-ului în sensul elucidării furtului miliardului.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!