„M-a inspirat colegul cu nunțile. Noi trebuie sesiunea viitoare s-o consacrăm, să vedem ce facem noi cu nunțile din Moldova. Să le interzicem nuntașilor să facă daruri. Mai ales dacă e vorba de un funcționar public, să le dea numai câte un bublic (n.r. covrig). Deputații și miniștrii trebuie controlați la intrarea în Parlament: dacă au gentuță mai scumpă de 100 de dolari – s-o lase la poartă. Și de asta CNA-ul trebuie să se ocupe în fiecare zi”, a declarat Dumitru Diacov. 

Deputatul ACUM, Lilian Carp a adăugat că gențile scumpe și accesoriile nu fac excepție nici în ceea ce îi privește pe aleșii din Legislativ:

„Dacă vă uitați aici, în sala Parlamentului o să vedeți că unii au geantă de o mie jumătate, două mii, trei mii de euro”.

În context, deputatul ACUM, Igor Grosu a subliniat că veniturile cu multe zerouri, declarate din nunți și cumătrii sunt doar o tentativă de a fugi de responsabilitatea legală.

„Să nu ne acoperim cu tradițiile moldovenești în a acoperi mita și veniturile ilegale. Eu nu cred în cumătrii cu finalizare de 50 000 de euro, 100 000 de euro. Am făcut și eu cumătrii, am trei copii, dar participanții erau tare modești. Eu dacă reușeam să-mi acopăr cheltuielile. Eu când văd declarații de venit de la procurori, judecători care la cumătrie sau la nuntă sau la zi de naștere cu 50 000 de euro. Ce omagiat așa sofisticat procurorul acela”, a spus Grosu.

Miercuri, Legislativul s-a întrunit în ultima ședință din sesiunea de primăvară-vară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!