„Am încercat să primesc raportul Kroll timp de trei ani, am încercat să-l și cumpăr. M-am adresat la Procuratura Generală, CNA, Procuratura Anticorupție, am rugat angajații să mi-l toarne. Nu a venit nici măcar propunere de bani. Mi s-a cerut un avans de 20.000 de dolari pentru copia raportului, dar apoi m-au kidanit (n.r. - țepuit), băieți din PA. Nu mi-i clar cum a ajuns de la Renato Usatîi”, a spus Platon.

Amintim că pe 12 iulie, fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, a organizat o conferință de presă în care a povestit jurnaliștilor cum a intrat în posesia unor acte despre care spune că ar fi partea a II-a și a III-a a raportului Kroll 2. Potrivit lui Usatîi, stick-ul cu această informație i-a fost oferit, în prima seară, după întoarcerea sa la Chișinău, pe 16 iunie. El spune că a purtat acest stick cu el mai multe săptămâni, fără a ști ce informație e pe el, iar când a descoperit - a făcut informația publică. 

Deocamdată, comisia de anchetă a fraudei bancare nu a putut confirma sau infirma veridicitatea acestor acte.

Citește și: Dodon: Nici PG, nici BNM nu a putut confirma veridicitatea așa-ziselor părți din Kroll 2, oferite de Usatîi

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!