„S-au încheiat contracte de achiziții a căror executare a fost o sarcină primordială a noastră. Datorită transparenței și respectării normelor concurenței, prețul preparatelor medicamentoase procurate la licitații au scăzut”, a spus Antoci.

Fostul funcționar s-a declarat nemulțumit de modul în care au gestionat situația autoritățile de la Ministerul Sănătății:

„Îmi pare foarte rău că conducerea MSMPS fără a se documenta, s-a lăsat manipulată de jocurile și declarațiile unor demnitari, care au în spate interese obscure de a denigra activitatea Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate. Sper mult că după finalizarea anchetei, vor ieși la iveală motivele ascunse care au stat la baza atacurilor asupra mea și a echipei care am condus-o”.

Săptămâna trecută certificatul de înregistrare a preparatului Strim, administrat până acum de pacienţii diabetici, a fost suspendat. Pe 26 iulie directorul Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, Ivan Antoci, a fost demis, iar ofițerii CNA, împreună cu procurorii Anticorupție au efectuat percheziții în biroul său.

Ofițerii CNA au descins şi la sediul companiei care a câştigat anterior licitaţia privind achiziţiile publice a insulinei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!