„Dupa audierea mai multor actori am auzit multe povești interesante. Sunt elemente care unesc aceste povești, cum ar fi începutul: „A fost odată ca niciodată, dacă nu ar fi - nu s-ar povesti" și sfârșitul poveștilor cu „M-am suit pe-o roată și v-am spus povestea toată", iar când m-am uitat peste gard s-a furat un miliard. Off, Moldova, țară de povești”, a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari a spus miercuri, 31 iulie, că în  2013, Iaralov era consilier la Ministerul Economiei și coordona tot ce era legat de BEM. Slusari susține că a intrat în posesia unei corespondențe interne din cadrul Guvernului în care „în toate mesajele despre ce și cum trebuie de făcut cu Banca de Economii erau trimise de Iaralov”. 

Slusari a anunțat că marți, 30 iulie, Comisia l-a audiat pe fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, care, în opinia sa, a făcut „un pic de show ieftin”. Iar fostul procuror general, Corneliu Gurin, nu s-a prezentat la audieri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!