Vice-primministrul, Andrei Năstase, care a fost pretendent la fotoliul de primar, s-a adresat la CEDO, deoarece i-ar fi fost încălcat dreptul la exprimare atunci când Judecătoria Chișinău a decis să nu valideze rezultatul alegerilor locale.

Pe 11 iulie 2019, CEDO a cerut Guvernului Republicii Moldova să răspundă la două întrebări: A existat o ingerință în libertatea de exprimare a solicitantului, în sensul articolului 10 § 1 din Convenție? În caz afirmativ, această interferență a fost prevăzută de lege și necesară în conformitate cu articolul 10 § 2 din Convenția Europeană privind Drepturile Omului?  

AGORA amintește că Judecătoria Chișinău, prin magistrată Rodica Berdilo, a declarat nevalide rezultatele alegerilor locale din capitală, deoarece Andrei Năstase a realizat un live pe facebook prin care a îndemnat cetățenii să iasă la vot.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!