Mai multe drumuri naționale vor fi modernizate, extinse și reabilitate. Un proiect care prevede urgentarea alocării terenurilor pentru lucrările de modernizare, reparare, extindere și ocolire fost votat de Cabinetul de Miniștri. Șeful de la Economie a precizat că noutatea acestui proiect ține de faptul că banii pentru reparații vor fi alocați direct către primării. Astfel, primarii împreună cu localnicii vor decide care drumuri au nevoie de reparații în primul rând.
„Oamenii singuri vor alege ce drum are nevoie de reparației în localitatea lor. Indiferent dacă este vorba despre o cărărușă, sau drumuri albe. În programul „Drumuri Bune” au fost localități unde au fost asfaltate pășunile și nu au unde paște vitele. În alte localități nici nu au trecut și acum cer realocări. Noi nu mai putem face asta. Terminm cu „Drumuri Bune”. Alocăm resurse primarilor și îi învățăm să gestioneze fondurile. Va fi greu la început, dar asta este democrația veritabilă”, a spus Brînzan.
Potrivit ministrului Economiei,vor fi reparate mai multe trasee naționale. Printre acestea: M1 frontieră cu România, Leușeni-Chișinău-Dubăsari, frontiera cu Ucraina km 85-104, R1 Chișinău-Ungheni frontiera cu România, R6 Chișinău-Orhei Bălți, R14-R16 Codrul Nou, Soroca, Ungheni frontieră cu Ucraina, R 26- Căușeni-Bender-Cimișlia.
„ Sectoarele de drum menționate, pentru care au fost elaborate studii de fezabilitate și proiecte tehnice, reprezintă construcții noi. Ocolirea unor localități, reabilitări cu îmbunătățirea elementelor geometrice, supra-lărgiri a părților carosabile, inclusiv îmbunătățirea elementelor geometrice ce țin de siguranța circulației rutiere”, a spus ministrul Economiei.
Potrivit raportorului, proiectul are ca obiectiv crearea comisiilor pentru cercetarea prealabilă privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a drumurilor.
Vezi și aceste știri

Urmărirea penală în privința lui Dodon poate fi reluată. Reniță: După doi ani de luptă, PG poate face o investigație imparțială

Pasajul subteran de pe str. Ismail, pe punctul de a fi renovat într-un parteneriat public-privat. Ce au propus autorii și de ce consilierii au spus „NU”
