„ Vrem să transparentizăm sistemul de achiziții publice. De multe ori câștigă companii cu acționari obscuri aflați prin Cipru și Seychelles. Noi vrem să știm cine sunt acești oameni.Transparența va rezolva parțial și problema monopolului, pentru că aceste companii de multe ori au același beneficiar. Vom introduce răspundere penală pentru furnizarea informației false despre ultimul beneficiar. Oamenii vor merge la pușcărie pentru informații eronate”, a exlicat Brînzan.

Ministrul Economiei a anunțat că mai multe drumuri naționale vor fi modernizate, extinse și reabilitate. Șeful de la Economie a precizat că noutatea acestui proiect ține de faptul că banii pentru reparații vor fi alocați direct către primării. Astfel, primarii împreună cu localnicii vor decide care drumuri au nevoie de reparații în primul rând.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!