În prezent, se aplică pavajul pe teritoriului din jurul fântânii arteziene și se instalează terenul de joacă pentru copii. De săptămâna viitoare, va începe amenajarea gazonului și a spațiilor verzi.


Cât ține de havuzul propriu-zis, a fost amenajată fundația, iar suprafața a fost placată cu marmură. De asemenea, au fost conectate rețelele de electricitate și de apă.


„Amintim că havuzul din parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica, va deveni unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba sau distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ”, a menționat Primăria Chișinău în comunicat.


Proiectul de reamenajare a zonei aferente fântânii arteziene prevede instalarea iluminatului nocturn și a mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și crearea infrastructurii speciale pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.


Lucrările de reconstrucție urmează a fi finalizate pe parcursul lunii curente. Costul proiectului este de 3,6 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!