Dorin Chirtoacă a venit la conferință cu o mănușă. „Dodon și Năstase, prin faptul că l-au numit pe Robu la Procuratura Generală, mi-au aruncat mănușa. Eu am ridicat-o. Îi chem la duel pe acești doi șarlatani, pe acești doi hoți, la un duel corect, cinstit în fața cetățenilor, dar nu prin dosare”, a spus el.

Liberalul a declarat că a primit informații, din două surse diferite, că ar putea fi arestat. „Prima sarcină pusă lui Robu de către acești doi uzurpatori a fost să mă împiedice să particip la următoarele scrutine electorale. Până în 20 august, când începe campania electorală, să facă dosare răsunătoare, inclusiv arestarea subsemnatului. Vă aștept cu brațele deschise, și pe Dodon, și pe Năstase, și pe Robu. Voi de mine nu scăpați nici pe lumea aceasta, nici pe lumea cealaltă”, a menționat președintele PL.

Cei vizați nu au comentat, deocamdată, acuzațiile.


Vezi și: Chirtoacă a răbufnit: „Dumitru Robu trebuie să-și primească răsplata pentru comanda politică” (VIDEO)

Din cele nouă candidaturi pentru funcția de procuror general interimar, Parlamentul a ales-o pe cea a lui Dumitru RobuPreședintele Igor Dodon a acceptat-o și a semnat decretul de numire în funcție.

Vezi și: Noul procuror general interimar, finul de cununie al cumetrei lui Năstase

Desemnarea candidatului pentru fotoliul de interimar al PG este o procedură nouă, introdusă în legislație la 19 iulie, și presupune că în termen de trei zile după ce eșuează desemnarea unui candidat de Consiliul Superior al Procurorilor, Parlamentul este cel care propune președintelui țării o candidatură.

Dumitru Robu a ocupat funcția de șef adjunct al Procuraturii Chişinău, oficiul central. În gestiunea procurorului Dumitru Robu se află dosarul licitaţiei trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău, în care sunt vizaţi ex-primarul Dorin Chirtoacă, ex-viceprimarul Nistor Grozavu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi, fostul şef al Direcţiei transport, Igor Gamreţki, fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco şi administratorii a trei firme de parking.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!