„Păi, din ce am văzut, microbuzul din Moldova mergea spre vamă, a intrat pe contrasens, am înțeles că a efectuat o depășire sau ceva și a intrat direct în TIR”, a declarat un martor ocular pentru Digi24.

În urma accidentului, traficul în zonă a fost blocat mai bine de trei ore.

„Un bărbat de 42 de ani din Republica Moldova, în timp ce conducea un microbuz pe direcția Tileag-Oradea, într-o curbă marcată și semnalizată corespunzător, a efectuat manevra de depășire, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus de un bărbat de 50 de ani din jud Dolj. După producerea accidentului rutier, microbuzul a ricoșat într-un auto parcat în afara părții carosabile”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Bihor, Lavinia Lascău.

Accidentul a avut loc în localitatea bihoreană Uileacu de Criș. Unul dintre bărbații care locuia în zonă a auzit un zgomot puternic și a încercat să îi ajute pe șoferul TIR-ului și pe pasagerii microbuzului.

„Am întrebat șoferul de camion dacă e în regulă, a zis că e în regulă, dar că se simte un pic rău. Am mers la microbuz să văd persoanele de acolo cum sunt. Am văzut două persoane, decedate, cred. Am încercat să ajut persoanele, să le scot din microbuz. Am reușit doar unul. Unul nu am putut să îl scot dintre scaune, trei persoane au ieșit singure afară din mașină”, a spus un bărbat.

Accidentul a fost fatal pentru șoferul microbuzului, în vârstă de 42 de ani, și pentru un bărbat de 33 de ani, care se afla chiar în spatele său. Șoferul TIR-ului s-a lovit cu capul de parbriz. Cât despre pasageri...

„Două persoane sunt în stare mai gravă, unul de cod roșu, altul de cod galben. Restul de cod verde. Pacientul de cod roșu a și intrat în sala de operație, fiind cu splina ruptă. Cealaltă pacientă va rămâne cu siguranță internată, iar ceilalți cinci pacienți sunt cu contuzii și posibile fracturi pe care le vom afla după efectuarea investigațiilor”, a declarat medicul primar SMURD Bihor, Marius Țundrea.

Amintim că, în dimineața zilei de joi, 1 august, un microbuz cu moldoveni s-a izbit într-un camion în preajma localității Uileacu de Criș, județul Bihor din România. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență de la Chișinău a anunțat că monitorizează situația.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!