„Nu mă interesează unde e Plahotniuc. Nu l-am întrebat. Dacă voia să-mi spună, îmi spunea singur. Am vorbit ultima dată seara înainte de a-și depune mandatul la Parlament. Nu avem discuții prea lungi. Doar m-a anunțat că-și depune mandatul. Am avut un schimb general de opinii despre situația din țară și atât. Vreau să-i asigur pe toți: Plahotniuc nu intervine acum în activitatea PD-ului”, a spus fostul prim-ministru.

Filip e de acord că plecarea lui Plahotniuc din PD a fost „o recunoaștere a înfrângerii”.

„Dar nu ar fi corect să nu scoatem în evidență că PD prima dată a luat un scor atât de bun la alegeri. Cred că el a procedat corect, așa procedam și eu dacă duceam partidul de la guvernare în opoziție”, consideră Filip.

Întrebat dacă a fost prieten cu Vlad Plahotniuc și se întâlneau cu familiile, Filip neagă.

„Nu am avut relații de prietenie, cumătrism, nănășism. Am făcut facultatea împreună. Era o relație corectă de partid”, explică Filip.

Ex-premierul spune că nu poate comenta spusele lui Veaceslav Platon sau ale lui Vlad Filat despre presiunile pe care le-ar fi avut din partea lui Plahotniuc. „Eu nu pot să vă spun aici nimic. Nu am știut alte activități dincolo de cele de la partid. Veți mai auzi încă multe și mărunte”, a punctat Filip.

Amintim că, pe 24 iunie, Vlad Plahotniuc anunțase că și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Democrat. Pavel Filip a preluat interimatul funcției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!