Unde-i Botnari?

Pavel Filip a fost întrebat unde se află Constantin Botnari, având în vedere că a lipsit de la ultimele ședințe ale Parlamentului. Mai mult, potrivit lui Renato Usatîi, acesta ar fi fugit din țară.

„Botnari nu a fost la ultima și penultima ședință, dar nu cred că nu va mai veni. Dacă el pleca pentru totdeauna, mă anunța. Nu am vorbit cu el, nu l-am sunat, dar după emisiune încerc să iau legătura cu el”, a promis Filip.

Citește și: Plahotniuc plătește, dar banii îi ține Botnari. Liderul PDM, urat la Târgul de Crăciun (VIDEO)

Democratul Constantin Botnari îl însoțea pe Vlad Plahotniuc la orice ieşire publică. Deşi oficial are venituri modeste, acesta a reuşit să-şi construiască la poalele pădurii de lângă Durleşti o locuinţă luxoasă, designul căreia aminteşte de Casa Albă de la Washington.  Botnari este cunoscut drept mâna dreaptă a lui Vlad Plahotniuc, iar mai mulţi politicieni l-au supranumit „purtătorul de borsetă” al lui Plahotniuc. 

Unde-i Iaralov?

Filip a fost întrebat și despre un alt apropiat al lui Plahotniuc, fostul vicepreședinte PD, Serghei Iaralov. Iaralov, cel care asista la mai toate întâlnire dintre Plahotniuc și terțe părți, era poreclit omul din umbra fostului lider PDM. 

„El a depus cererea de demisie ca și toți ceilalți. E plecat în afara R. Moldova. Nu am avut discuții cu el, la fel cum nici mai devreme nu aveam”, a spus scurt Filip.

De menționat că săptămâna aceasta, Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani închisoare, a presupus că cei care au stat la baza fraudei bancare la nivel de concept ar fi fost Iaralov și actualul deputat Ilan Șor, principalul figurant al raportului Kroll.

Unde-i Țuțu?

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu care, împreună cu Vlad Plahotniuc este cercetat pentru contrabandă și trafic de droguri în Federația Rusă, ar fi părăsit printre primii țara după ce partidul democrat a cedat puterea. Niște fotografii făcute de martorii care se odihneau pe litoralul Mării Negre, regiunea Arcadia, l-au surprins la Odesa. 

Despre el Filip a răspuns scurt: „Nu știu dacă mai e membru PD”. Citește și: Unde e Țuțu? Filip: „Nici nu am telefonul lui. Nu cred că am comunicat cu el” (FOCUS)

Amintim că PD a amânat congresul extraordinar al partidului, la care trebuia să fie aleasă noua conducere a formațiunii, pentru 7 septembrie, deoarece au nevoie de mai mult timp pentru a pregăti proiectul de reorganziare. 

În iunie PD s-a retras de la guvernare, după ce a fost creată o coaliție majoritară dintre Blocul ACUM și PSRM. Tot în iunie, Vladimir Plahotniuc a plecat din țară, iar apoi și-a anunțat demisia de la cârmuirea partidului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!