„Tranzacția între Plahotniuc și Platon în decembrie 2011. Oficial compania OTIV Prime Holding obține 75 milioane dolari. Neoficial - plus 5 milioane dolari pentru alta firma, controlată de Plahotniuc. Tranzacția foarte suspectă, după schema de mișcare a banilor. Cu implicarea unei bănci din Republica Moldova, băncilor din Elveția și companiei din Panama, care figurează în raportul Kroll. Cu folosirea unui contract fictiv de procurare a lemnului, încheiat un an în urmă a tranzacției respective”, a declarat Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.


„Totodată, sunt foarte curios dacă rezidentul Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, a achitat în bugetul statului nostru impozit pe venit în suma de 9,6 milioane dolari SUA”, a mai adăugat Slusari.Menționăm că Vlad Plahotniuc nu a venit cu o reacție în acest sens. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!