„Domnul Platon, cel care este considerat cel mai mare raider din spațiul post-sovietic, iată vine și zice că nu a fost bine că Guvernul s-a implicat în toamna 2014 când s-au eliberat garanțiile bancare. Probabil pentru el ar fi fost bine ca jumate de milion de cetățeni să rămână fără depunerile bănești,  ca sistemul bancar să se prăbușească, iar el să cumpere bănci la preț de 2 bani, ca întreaga economie a Moldovei să fie paralizată ca după aia să urmeze un protest fără precedent, iar la alegerile din noiembrie 2014 urmând să câștige partidele revanșarde filo-ruse și să creeze o majoritate constituțională în Parlament”, a spus Leancă.

Iurie Leancă a subliniat că regretă că politica moldovenească este una „fără principii, fără demnitate, cu acuzații pe care de regulă nimeni nu le probează, care duc de fapt țara într-un haos”:

„Dacă până în prezent, fiind ocupat cu treburi de stat, am lăsat ca prin astfel de porcării să-mi fie atacată familia, reputația, să manipuleze cetățenii acestei țări și să desființeze mediatic o idee națională în care credeau majoritatea cetățenilor noștri, astăzi am decis că e timpul să depun toate eforturile pentru a pune capăt acestui show de prost gust”.

Fostul premier a adăugat că va demonstra că aceste declarații și campanii mediatice nu au nicio bază factologică și va cere în instanță  scuze publice. Totodată, îi va cere omului de afaceri despăgubiri morale pe care le va dona celor nevoiași.

„Cel puțin, cei mai triști ca noi să câștige din mizeriile propagandistice lansate de niște hiene ale acestei societăți. Cu propaganda trebuie de luptat. Cu dezinformarea și minciuna trebuie de luptat. Doar așa putem obține șansa unui viitor sigur în care să fim stăpânii propriului destin”, a conchis Iurie Leancă.

AGORA amintește că la începutul lunii octombrie 2018, postul JurnalTV a difuzat informația precum că o firmă implicată în schema „furtului miliardului” a efectuat un transfer către o instituție de învățământ din orașul Cambridge, cu specificația „plata pentru Liviu Tristan Leancă”. Iurie Leancă a negat și atunci că banii ar fi provenit de la Ilan Șor

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!