„În legătură cu informațiile publicate de Procuratura Generală într-un comunicat de presă, compania „Avia Invest” aduce la cunoștința opiniei publice că președintele Consiliului de directori „Avia Invest”, dl Ilan Șor nu a părăsit țara prin Aeroportul Internațional Chișinău”, se arată în mesajul scurt publicat pe pagina de Facebook a Aeroportului.

De menționat că astăzi procuratura anunțase despre continuarea acţiunilor de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale a frontierei de stat a mai multor persoane, „printre care deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Ilan Șor, acuzat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani”.

Acuzatorii afirmă că Șor și alte persoane ar fi plecat „prin segmentul de trecere al Aeroportului Internaţional Chişinău, în calitate de pasageri ai unor curse charter, eludând controlul vamal şi cel de frontieră”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!