„Am fost audiat de către procurorul Mămăligă și dna procuror Busuioc. Pe toată lumea interesează cum a ajuns partea 2 și 3 a raportului Kroll 2 la mine. Sunt dezamăgit de faptul că azi nu se discută de ce nu s-a făcut nimic în ceea ce ține furtul miliardului. Înțeleg interesul procurorilor de a afla de ce raportul l-am publicat eu și nu altcineva, și le doresc succes și sănătate. (...) Le-am spus adevărul procurorilor, cum am obținut acest stick. Le-am spus că mai am stickul cu video în care bloggerul Veaceslav Balacci intervievează interlopi. Pe alt stick erau declarații pe Gheorghe Cavcaliuc. Azi mi-au cerut stick-ul inițial cu Kroll 2 și îl voi aduce. Nu are sens să-l ascund. Dacă nu am spus numele omului de la care l-am primit, înseamnă că nu-l cunosc”, a spus Usatîi.

El susține că va solicita o întrevedere cu Dumitru Robu, noul procuror general interimar. „Nu mă interesează de cine a fost promovat și cum a ajuns în funcție, mă interesează să fie o schimbare”, a punctat Usatîi.

Totodată, Usatîi ar urma să mai vină la PA și săptămâna viitoare, când va trebui să aducă stick-ul .

Amintim că Renato Usatâi a publicat acum trei săptămâni mai multe documente, despre care susține că ar face parte din raportul Kroll 2

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!