„Eu, în calitatea mea de ministru, nu am avut niciodată intenția de a închide vre-un spital - nici la Cărpineni, nici oricare altul. Din contra, eu vreau să creez două spitale regionale moderne în sud și nord. Și fac tot posibilul să se întâmple aceasta”, a scris Nemerenco, la revenirea de la Cărpineni.

Ministra a declarat că o reorganizare a spitalului din Cărpineni nu ține de minister, ci de fondatorul lui - Consiliul raional Hîncești.

„Spitalul din Cărpineni este modelul ideal al unui spital comunitar, astfel nici azi, nici mâine așa spital nu va fi închis. Ba din contra, el își are viitorul și linia proprie de dezvoltare. În acest sens, ministerul îi va acorda tot suportul”, a promis șefa de la Sănătate.


„Împreună cu administrația, primarul, aleșii locali am gasit soluții care să asigure stabilitate și dezvoltare acestui spital, iar serviciile prestate să fie croite pe necesitatea localnicilor”, a conchis Nemerenco.

Potrivit Sănătate INFO, la 28 decembrie anul trecut, CNAM-ul înștiința spitalul că reziliază contractul de finanțare începând cu 1 august 2019. La 21 iunie 2019 Agenția Națională pentru Sănătate Publică a organizat reevaluarea instituției, depistând mai multe nereguli, iar la 24 iunie a fost adoptată decizia privind neacreditarea Spitalului.

Despre asta scrie portalul Regional, potrivit căruia, în iulie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) nu a mai eliberat o acreditare specială spitalului pentru continuarea activității. Potrivit specialiștilor de la ANSP, unele secții nu corespun normelor sanitare. Astfel, bolnavii care vor veni aici vor găsi ușile închise și redirecționați spre cel mai apropiat spital, cel din Hâncești. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!