„Decizia ministrului survine pe fundalul unor semnale din partea mass-media referitoare la acuzații de săvârșirea unor ilegalități grave de către comisarul-șef Moscalu, dar și al unor sesizări din partea unor cetățeni”, se arată în comunicatul MAI.

De menționat că Moscalu a fost acuzat, în 2017, că a estorcat 237 mii euro de la un moldovean, care muncea în Franța și căruia i-a promis să-i achiziționeze mai multe hectare de teren arabil.


Potrivit crimemoldova.com, în aprilie 2016, pe numele lui Moscalu a fost intentat un dosar penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, iar în decembrie 2016, Moscalu a fost scos de sub urmărire penală pe motiv că acest nu ar fi vinovat și a fost acuzat doar de obținerea și folosirea unor documente false.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!