Crimele de la Caracal: Fragmentele de oase găsite în casa lui Gheorghe Dincă confirmă omorul adolescentei de 15 ani

Crimele de la Caracal: Fragmentele de oase găsite în casa lui Gheorghe Dincă confirmă omorul adolescentei de 15 ani

Ancheta continuă la Caracal, în casa lui Gheorghe Dincă, după ce familia Alexandrei Măceșanu a primit vestea că fata lor a fost ucisă. ADN-ul din oasele şi cenuşa recoltate coincid cu cele ale adolescentei care a sunat de trei ori la 112, pentru a fi salvată, dar s-a dovedit a fi fără succes.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România (DIICOT) au anunţat, sâmbătă, că analiza antropologică a demonstrat că fragmentele de oase şi dinţi găsite în casa inculpatului Gheorghe Dincă provin de un singur schelet, iar analizele genetice au indicat că profilul ADN apaţine victimei în proporţie de peste 99,9%, transmite presa română.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat, sâmbătă, că cele două rapoarte, unul antropologic şi unul al materialului genetic, au fost ataşate la dosarul crimelor din Caracal.

Publicitate

„Din raportul de expertiză medico-legală antropologic, efectuat asupra fragmentelor oaselor şi dinţilor, fragmentelor găsite la domiciliul inculpatului cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie 2019, s-a concluzionat că aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani, la data decesului. De asemenea, au sosit şi constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiect stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor la faţa locului de la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparţine victimei cu probabilitate de peste 99,9%”, a spus Mihaela Porime.

Trei telefoane care îi aparţin lui Gheorghe Dincă au fost ridicate şi urmează să fie expertizate, a declarat, sâmbătă seara, Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

„Au fost ridicate şi s-a dispus o expertiză informatică, vor fi expertizate la Bucureşti”, a spus Porime.

De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat şi Alexandra, de trei ori la 112, joi, în 25 iulie, pentru a spune că a fost răpită, sechestrată şi violată, fără a fi, însă, salvată.

De asemenea, în aceeaşi zi, Gheorghe Dincă ar fi fost într-un centru comercial din Craiova, unde a încărcat o altă cartela telefonică, acesta fiind surprins pe camerele de supraveghere.

Anchetatorii au încercat, în urma cercetărilor de sămbătă, să identifice probe şi indicii potrivit cărora Luiza, cealată fată dispărută în Caracal, ar fi fost la domiciliul lui Gheorghe Dincă.

Citește și: Protest anunțat pentru sâmbătă seara în România. O tragedie a zguduit întreaga țară

„Cercetarea la faţa locului a fost întreruptă şi reluată azi (sâmbătă, n.r.) şi a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul inculpatului. Umează ca specialiştii să efectueze aceste teste, am vizat în special fixarea Luizei la domiciliul inculpatului”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

„Urmărim orice pistă, căutăm. Inculpatul a recunoscut faptele de fiecare dată şi la ultima audiere a dat noi indicii”, a mai spus Porime.

Anchetatorii au finalizat, sâmbătă seara, cercetările din lanul de floarea-soarelui, unde au căutat telefonul Luizei, fata dispărută în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o. Telefonul era proba care l-ar fi incriminat direct pe Dincă, pe lângă declaraţia sa.

AGORA amintește că Alexandra Măceșanu, o adolescentă de 15 ani a fost ucisă cu cruzime în municipiul Caracal din județul Olt.

Captivă în casa agresorului, Alexandra a reuşit să sune prima dată la 112 joi, la ora 11 şi 5 minute. După un minut, adolescenta a revenit la 112 cu un al doilea apel. De această dată, Alexandra a reuşit să le transmită operatorului şi dispecerului de la Poliţie mai multe informaţii despre situaţia în care se afla şi o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locuinţa celui care o sechestra. Deşi discuţia a durat două minute şi 20 de secunde, nimeni din dispecerat nu a reuşit să o localizeze.

Speriată, Alexandra a sunat la 112 pentru a treia oară la ora 11 şi 12 minute şi a implorat din nou să fie salvată. Apelul a durat 1 minut şi 38 de secunde. „Vine, vine!”, au fost ultimele cuvinte rostite.

Perimetrul în care poliţiştii au căutat-o pe Alexandra, pe baza informaţiilor primite de la STS, a fost de zece kilometri pătraţi. O zonă uriaşă, în care s-a pierdut timp.

Poliţia a intrat în locuinţa în care a fost ţinută adolescenta abia vineri dimineaţă. Trecuseră 19 ore de când fata ceruse pentru prima dată ajutor la 112.

Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună şi care era din judeţul Dolj.

Citește și: Discuția între polițist și fata de 15 ani, omorâtă la Caracal: „Bine, bine, stai acolo! Nu mai ține linia ocupată”

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal