„Le mulțumesc colegilor mei din satele r. Ungheni. Am luat o decizie foarte importantă pentru viitorul acestui municipiu. Un subiect a fost identificarea unei candidaturi care va fi propusă de comun acord cu colegii de la PAS pentru alegerile primarului mun. Ungheni. Am avut o ședință destul de înfierbântată. Ce să vă zic, eu nu am avut multe lucruri de ales. Nu sunt o candidatură bătută în cuie, mai discutăm cu PAS. Noi suntem destul de flexibili și cooperanți. Vom vedea dacă vor veni și domniile sale cu niște candidaturi. A fost poate cea mai grea decizie din viața mea”, a spus Petic. 

De menționat că acum mun. Ungheni este condus de Alexandru Ambros, care a migrat la PDM după alegerile din 2015. El și-a explicat atunciu decizia prin faptul că PLDM nu ar vrea să participe la Guvernare.

Amintim că, înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019, Gheorghe Petic a fost inclus pe lista blocului electoral ACUM pe circumscripția națională, pe locul 33. Acesta însă nu a devenit deputat și a continuat să se afle în arest.

Petic a fost condamnat la închisoare cu executare într-un dosar penal în care era acuzat de viol. Fostul polițist de frontieră declara că este nevinovat și afirma că dosarul penal pe numele său este unul politic. Pe 19 iulie, Petic a fost eliberat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!