AMDM anunță că a încercat să întrunească și o ședință cu membrii Comisiei de specialitate în endocrinologie a ministerului Sănătății. Aceasta a eșuat însă, întrucât niciun specialist al comisiei nu a venit la întâlnire.

La 2 august, AMDM s-a întâlnit cu reprezentanții uzinei „Farmak” din Ucraina, producătorul produsului medicamentos STRIM.

„Părțile au discutat despre semnalele cu privire la siguranța produsului, care au survenit în urma utilizării acestuia pe teritoriul Republicii Moldova. AMDM a cerut producătorului să prezinte date suplimentare privind utilizarea produsului în Ucraina și alte țări”, se arată într-un comunicat al agenției.

Într-un final, au fost prelevate două serii de „Strim”, fiind efectuat controlul calității. „Devieri de calitate nu au fost identificate. AMDM continuă să monitorizeze activ situația dată, prin acțiuni de farmacovigilență a siguranței produsului vizat și vizite în teritoriu”, conchid specialiștii.

Insulina biosimilară „Strim”, pe care diabeticii din R. Moldova o primesc în baza rețetelor compensate de la începutul acestui an, fără a avea alte preparate ca alternativă, e în continuare comercializată și primită de pacienți.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a suspendat certificatul de înregistrare pentru acest preparat, însă asta nu a culminat cu ridicarea acestui preparat de pe piață. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!