„Trebuie să existe în continuare voință politică din partea autorităților moldovenești de a face aceste schimbări, care sunt așteptate de oameni”, a declarat Michalko.

Amabasadorul a declarat că instituția europeană va evalua în permanență starea de lucruri și schimbările care se vor face din punct de vedere al standardelor:

„Noi chiar vom intensifica dialogul nostru cu autoritățile R. Moldova și vom vorbi despre toate procesele care au loc. Noi întotdeauna vom da o evaluare cinstită a schimbărilor. De asemenea, noi înțelegem că acest proces de schimbare va fi unul de lungă durată și va cere unele decizii dificile, uneori foarte complexe, că nu va fi totul făcut într-o săptămână sau lună. Sperăm că și cetățenii înțeleg asta”.

Anterior, oficialul a declarat că statul de drept și justiția trebuie să reprezinte o prioritate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!