„Acești bani nu vor fi alocați suplimentar din bugetul de stat”, a declarat Lebedinschi.

Amintim că la 31 iulie CEC a stabilit desfășurarea alegerilor parlamentare noi pe 20 octombrie curent în circumscripția electorală uninominală nr. 17, orașul Nisporeni. Mandatul de deputat a devenit vacant după ce Parlamentul a luat act de demisia lui Vladimir Plahotniuc. La aceeași dată vor avea loc alegeri parlamentare noi în alte 3 circumscripții: nr. 33, mun. Chișinău (unde a câștigat Andrei Năstase); nr. 48, or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender (unde a câștigat Viorel Melnic); nr. 50, la vest de Republica Moldova (unde a câștigat Maia Sandu).

Potrivit Codului Electoral, dacă un deputat ales în urma votului dintr-o circumscripție uninominală renunță la mandat, alegătorii urmează să trimită un alt parlamentar în Legislativ, în urma organizării alegerilor repetate noi. În cazul în care deputatul care își depune mandatul a fost ales în circumscripția națională, în baza listei de partid, în Parlament accede următorul candidat din lista respectivă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!