Despre Vlad Plathoniuc, Diacov a spus că a vorbit ultima dată cu el de pe un număr britanic.

Cât despre Constantin Botnari: „Dl Botnari a plecat, într-adevăr, peste hotare. Eu mă gândesc că el a plecat pe un timp limitat. Ce este drept e că nu ne-a informat unde pleacă. Chestia asta și pe mine mă miră. Eu cred că o să vină zilele acestea și o să avem o discuție despre ce facem, cum facem mai departe”.

Întrebat de Contantin Țuțu, președintele fracțiunii parlamentare PDM a spus: „Așa, ca persoană fizică, era un băiat simpatic. Ca și coleg de fracțiune, era un băiat modest, nu era gălăgios, nu era agresiv. Dar în afara sediului partidului nu știam cu ce se ocupă. Dacă există această imagine cu conotații negative, îmi pare foarte rău. Mie mi s-a părut că el nu e un pierdut. El trebuie să aibă grijă să vină în fața oamenilor și să spună, iar dacă este vinovat cu ceva, să se pocăiască. Este o persoană tânără încă”.

Dumitru Diacov a fost întrebat și de dispariția lui Ilan Șor. „Nu vreau, nu mi-e simpatic personajul dat. Avem câteva sute de km necontrolate de organele RM. Care e problema să urce în mașină să plece pe la Tiraspol, mai ales cu legăturile și posibilitățile lui”, a menționat el.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!