„Noua putere încă n-a venit cu nicio inițiativă pentru oameni, însă refuză toate proiectele înaintate de Partidul Democrat din Moldova doar pentru că sunt ale PDM. Au anulat programul „Un doctor pentru tine”, au anulat programul „O nouă viață”, ACUM au anulat plățile de 600 de lei pe care le-am oferit pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 lei. Apropo, o inițiativă care este foarte apreciată de oameni. Și pentru care bani sunt în buget. Cred că noua guvernare greșește când anulează exact proiectele care au fost apreciate de oameni”, a scris pe Facebook Pavel Filip.

„Așa cum ne cer, să avem răbdare. În curând toți vor vedea că regele e gol. Și că cei care au venit la putere au făcut-o nu pentru oameni, ci pentru ei înșiși, pentru funcții și pentru putere”, a adăugat fostul premier.

Deși Pavel Filip insistă că bani în buget sunt, Guvernul Sandu spune contrariul, motiv pentru care proiectul a primit aviz negativ. Prim-ministra Maia Sandu a subliniat că democrații, atunci când au elaborat Legea bugetului pentru 2019, nu au prevăzut bani pentru această inițiativă. Ar fi nevoie de aproximativ 740 de milioane de lei pentru implementarea celor propuse de PDM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!