„Am purtat-o în semn de respect față decolegii mei din MAI, respectiv din subdiviziuni, față de cei ce-și fac cu demnitate datoria față oameni și țară . Este o uniformă mai specială, primită în dar de ziua mea de la colegi, și nu reprezintă o structură anume, ci legătura dintre ministru și cei care, la firul ierbii, ne asigură siguranța, liniștea și salvează vieți omenești. Uniforma simbolizează efortul celor care în fiecare zi sunt în serviciul public, indiferent de oră, condiții meteo sau sărbători”, a declarat Andrei Năstase.

După arestările din ultimile zile șeful de la MAI a propus astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, o nouă abordare în combaterea traficului ilicit de alcool etilic din Republica Moldova în Ucraina – fenomen ce prejudiciază grav imaginea țării noastre, dar și bugetul de stat:

„Astfel, urmărim introducerea posturilor fiscale chiar nemijlocit la producătorii de alcool etilic, astfel încât Serviciul Fiscal de Stat să poată preveni și depista cazuri de încălcări ale regimului fiscal, dar și de contrabandă, chiar de la sursă. Această măsură le va complementa pe cele adoptate la nivelul frontierei de stat”.

Tot astăzi în ședința Guvernului a fost adoptat noul model pentru permisele de conducere. Noul format adaptează reglementările din Republica Moldova la standardele internaționale și nu va implica niciun fel de costuri suplimentare pentru cetățeni. Permisele actuale își vor păstra valabilitatea până la data expirării.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!