Datele sondajului au arătat că majoritatea turiștilor – 83% din cei intervievați, au vizitat capitala Moldovei, urba plasându-se pe primul loc în topul destinațiilor atractive pentru turiști în 2018. Interesul a crescut aproape dublu față de aceeași perioadă a anului 2016. Iar 22% din turiști au participat la Ziua Orașului. Majoritatea persoanelor – 89%, au spus că le-a plăcut capitala.

Turiștii participă la Sărbătoarea Vinului

Perioada intervievării a coincis cu Festivalul Vinului. În acest context, aproape jumătate din respondenți au afirmat că au participat la evenimente dedicate licorii lui Bahus. 60% din turiști au vizitat beciuri vinicole, iar 65% au participat la festivaluri și sărbători. 

Orheiul Vechi cea mai vizitată locație din afara Chișinăului

Complexul Orheiul Vechi a fost vizitată de 40% dintre turiști în 2018, fiind cea mai populară destinație printre biserici și mănăstiri. 94% dintre vizitatori au spus că au rămas impresionați de cele văzute. Pe locul doi în topul preferințelor este mănăstirea Căpriana. Aici au ajuns 26% dintre turiști, cifră aproape dublă comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016.

Datele arată că oaspeții străini vizitează și alte locuri de importanță turistică cum ar fi: Cetatea Soroca și Castelul Mimi. O parte din persoane au optat pentru odihnă în sânul naturii, vizitând Rezervația naturală Codrii, pensiuni agro-turistice și s-au bucurat de peisajele frumoase ale Moldovei.

Studiul a fost realizat de Magenta Consulting, în perioada 06 octombrie - 15 noiembrie, 2018.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!