Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea grupului criminal. Au fost implicați și investigatori sub acoperire.

Potrivit oamenilor legii, doi moldoveni care muncesc în Europa, având relații cu interlopi din sudul Franței, au creat o rețea prin care cumpărau și transportau, prin contrabandă, pastile Ecstasy în Republica Moldova. Ulterior, acestea erau vândute în cluburile de noapte din municipiul Chișinău de dealerii locali.

De regulă, drogurile ajungeau în țara noastră prin colete. De exemplu, la 26 iunie, polițiștii au sechestrat 1.000 de pastile Ecstasy care au fost transportate pe la punctul de trecere Albița – Leușeni, fiind ascunse în coletele unui autocar de pe linia Franța – Moldova.

Iar la mijlocul lunii iulie, în Chișinău a fost reținut un bărbat, în vârstă de 30 de ani, care a primit un colet din Franța cu droguri ascunse. Atunci, au fost depistate 1.500 de pastile cu același logo și aceeași culoare.


Potrivit unui comunicat emis de Poliție, la 1 august, au fost reținuți organizatorul și liderul grupării criminale. Sunt doi moldoveni, de 30 și 34 de ani, înrolați ca militari în cadrul Legiunii Franceze, unitate de elită a Armatei din Franța.

Bănuiții au primit mandat de arest preventiv pe un termen de 30 zile. Ei riscă de la șapte la 15 ani de închisoare.

În prezent, se întreprind acțiuni pentru a identifica alte persoane implicate în această schemă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!