UPDATE 10:40 Ulterior, deputatul ACUM Dumitru Alaiba a venit cu o reacție: „Obișnuiți-vă cu democrația”, a spus el.

Știrea inițială: „În pofida acordurilor agreate între componentele coaliției de guvernământ, în ultima perioadă atestăm cu îngrijorare o intensificare a mesajelor cu caracter geopolitic, care continuă practica politică speculativă de scindare a societății moldovenești. Ne expunem nedumerirea și regretul asupra faptului că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru”, a scris Vlad Batrîncea pe Facebook.

Potrivit lui, „declarațiile denigratoare în adresa PSRM și a instituției prezidențiale dinamitează eforturile conducerii țării de a soluționa problemele critice cu care se confruntă Republica Moldova”.

„PSRM nu poate tolera o astfel de abordare. […] Reamintim partenerilor de coaliție că noi, cei din Partidul proprezidențial al Socialiștilor, am declarat de la bun început că această majoritate parlamentară poate fi păstrată și consolidată doar în condițiile unui compromis și dialog politic reciproc avantajos al PSRM și blocului ACUM, în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a adăugat președintele fracțiunii PSRM.

El a mai menționat că și-ar dori să înțeleagă „de câți deputați dispune coaliția de guvernare”. „Fracțiunea PSRM, chiar dacă exista unele divergențe interne pe mai multe subiecte propuse de Guvern și partenerii din blocul ACUM, rămâne consolidată și susține majoritatea parlamentară cu 35 de deputați. Ar fi bine ca și cei din blocul ACUM să vină cu o poziție consolidată, or asistăm deseori la sabotarea unor decizii importante acceptate prin consens de conducerea partidelor care și-au asumat actul guvernării”, a subliniat deputatul.

Prin urmare, Vlad Batrîncea a insistat pe semnarea de urgență a acordului politic dintre PSRM și ACUM. „Vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru a exclude astfel de situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”, a completat el.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!