„Așa e democrația, scumpii noștri. Obișnuiți-vă. Oamenii liberi au opinii diferite, nu sunt totdeauna de acord unii cu alții, insistă pe propriile viziuni. Se discută mult pe interior, iar atunci când o opinie nu are succes pe interior (iar asta e inevitabil), ea va ieși, aproape inevitabil, în exterior ca și opinie separată. Și nimic din asta nu e sfârșitul lumii. Sunt oameni, iar oamenii au opinii care trebuie respectate. În special opiniile cu care nu ești de acord”, a scris Dumitru Alaiba într-o postare pe Facebook.

„Eu de o mie de ori mai mult prefer această situație scenariului alternativ, când stau toți la masă cuminți și tac, intră șeful în cabinet, spune cum facem și cum spunem, nimeni nu obiectează, deși simt că șeful spune o tâmpenie, și s-a închis ședința. Asta e ceea contra ce am luptat, nu ceea ce construim. Democrația e gălăgioasă, haotică, dezorganizată. Ea deseori dezamăgește. Dar anume democrația are o capacitate imensă de autocorectare”, a adăugat deputatul.

Reacția vine după ce președintele fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea, a insistat pe semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a unui acordul politic dintre PSRM și blocul ACUM. Acesta i-a îndemnat pe cei din blocul politic să vină cu o poziția consolidată pentru a înțelege „de câți deputați dispune coaliția de guvernare”.  

Poziția socialistului a fost salutată de președintele Igor Dodon. „Important cu toții (Presedenție, Parlament, Guvern, deputați din PSRM și ACUM) să înțelegem că avem șansa istorică să schimbăm lucrurile spre bine și să lansăm o nouă etapă în istoria modernă a Republicii Moldova. Dar pentru aceasta trebuie să dăm dovadă de înțelepciune și maturitate politică. Riscurile politice există pentru fiecare din noi ..., însă îi îndemn pe toți din conducerea țării sa fim în primul rând oameni de stat și apoi oameni politici”, a menționat șeful statului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!